maanantai 13. kesäkuuta 2016

Microsoft ostaa LinkedInin huimalla 26 miljardilla dollarilla

Microsoft ostaa LinkedInin huimalla 26 miljardilla dollarillaMicrosoft sekä LinkedIn ovat kertoneet että Microsoft ostaa palvelun kokonaisuudessaan huimalla 26,2 miljardilla dollarilla, eli noin 23 miljardilla eurolla.

LinkedIn on ammattilaisille tarkoitettu sosiaalinen media jossa voidaan vaihtaa ajatuksia yrityksien ja työntekijöiden välillä, samalla se on myös tehokas työnvälityspalvelu, palvelulla on yli 433 miljoonaa käyttäjää.

26,2 miljardia dollaria on lähes nelinkertainen siihen mitä Microsoft maksoi Nokian matkapuhelinosiosta vuonna 2013, tuolloin kauppasumma oli 7,2 miljardia dollaria. Kauppa toteutetaan käteissiirrolla.

Kaupan on suunniteltu toteutuvan ennen vuoden vaihdetta.

Yhtiökauppa ei ainakaan heti tule muuttamaan LinkedInissä mitään, LinkedIn tulee toimimaan oman brändinsä alla edelleen sekä jatkaa muutenkin itsenäisenä, vaikkakin on jatkossa osa Microsoftin palveluportfolia. LinkedInin toimitusjohtaja Jeff Weiner jatkaa yksikön johtajana ja vastaa kaupan toteutumisen jälkeen suoraan Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadelalle.

LÄHDE: VentureBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"