torstai 28. heinäkuuta 2016

Avaako Microsoft PowerShellin? Ajetaan jo Linuxissa

Avaako Microsoft PowerShellin? Ajetaan jo LinuxissaMicrosoft on avaamassa PowerShell komentotulkkinsa avoimeksi lähdekoodiksi.

Se että PowerShell muuttuu avoimeksi on jo yksistään iso juttu mutta samalla voidaan myös mainita toinen iso muutos, nimittäin kyseinen koodi on saatu pyörimään Linux sekä MacOS -käyttöjärjestelmissä, ilmeisesti kuitenkin Microsoftin itsensä toimesta.

Ensiksi Microsoft halusi tuoda Linuxista tutun Bash tulkin Windowsiin ja nyt Microsoft vastaa tuomalla, sen oman kehittyneen komentotulkin Linuxille.

Microsoft ei ole vielä kertonut julkisesti PowerShellin avaamisesta mutta siitä on olemassa viitteitä juurikin samoista mutta epävirallisista .deb paketeista joita on ilmeisesti vuotanut verkkoon.

Kyseisen PowerShell paketin metatiedoista löytyvässä kuvauskohdassa mainitaan muun muassa ohjelman olevan alustariippumaton vapaan lähdekoodin skriptauskieli sekä komentotulkki. 

Miksi PowerShell tuodaan muille alustoille?

PowerShellin tuleminen muille alustoille voi kuulostaa aluksi varsin omituiselta ja ehkä jopa turhalta, PowerShell on kuitenkin syvästi osa Windowsia ja se on tapa tehdä asioita Windowsin tyyliin.

Ylläpitäjille PowerShellin tuominen esimerkiksi Linux puolelle helpottaa varmasti monia työvaiheita joissa toimitaan eri alustojen kanssa samanaikaisesti. PowerShelliin jatkossa kehitettävät alustariippumattomat skriptit ja niiden kommunikointi keskenään luo parhaimmillaan uusia tapoja tehdä asiat nopeasti mutta tehokkaasti.

PowerShell?

PowerShell on varsin tehokas komentotulkki jonka avulla voi ajaa monimutkaisia skriptejä esimerkiksi järjestelmien ylläpitoon ja automatisointiin liittyen, muun muassa yhä useampi Windows alustojen ylläpitäjä on siirtynyt hyödyntämään PS:n tarjoamia ominaisuuksia päivittäisessä työssään.

LÄHDE: Tom Hounsell Twitter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"