tiistai 26. heinäkuuta 2016

Telefirma Verizon meni ja osti Yahoon

Telefirma Verizon meni ja osti YahoonYahoon verkkoliiketoiminta palveluineen on myyty Yhdysvaltalaiselle teleyhtiö Verizonille 4,8 miljardilla dollarilla.

Yahoo ei mene kokonaisuudessaan Verizonille, vaan sille jäävät vielä Yahoon Japanin liiketoiminnot, patentit sekä osuudet monista yhtiöistä kuten Alibabasta joihin se on sijoittanut. Yahoon on tarkoitus myydä patentit myöhemmin.

Verizon kaupan onnistumisen myötä, Yahoo lakkaa olemasta ainakin Yahoolle jäävän osuuden myötä ja vaihtaa nimensä.

Se mikä käytännössä siirtyy Verizonin omistukseen on muun muassa Yahoo mail, Yahoon etusivu uutispalveluineen, Flickr valokuvapalvelu sekä Yahoo Messenger pikaviestipalvelu, eli lähinnä kaikki palvelut joita yhtiö tarjoaa kuluttajille sekä yrityksille.

On vielä epäselvää käyttääkö Verizon Yahoo! brändiä omissa kampanjoissaan myöhemmin. Epävarmaa on toki myös Yahoon palveluiden kuten Mailin ja Messengerin tulevaisuus.

Mainonta ja markkinointi kaikista tärkein osuus kaupassa:

Yahoolla on myös käytössään arvokkaita mainontaan liittyviä sovelluksia, teknologioita sekä palveluita, jotka ovat ehkä yksi Verizonia eniten kiinnostavin osuus.

Viime vuonna Verizon osti toisen vanhan jätin AOL:n 4,4 miljardilla dollarilla, yhtiön joka oli viimeisimpinä vuosinaan lähinnä verkko -ja mobiilimainontaan keskittynyt yritys.

Verizon liittää Yahoolta ostetun liiketoiminnan osaksi sen AOL-yksikköä, joka kertoo hyvin siitä mitä Verizon todellisuudessa Yahoosta haki.

Yhtiöt olettavat kaupan olevan valmis viimeistään vuoden 2017 ensimmäisen neljänneksen aikana, kauppa toteutetaan käteisellä.

Rest in Peace Yahoo!

LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"