perjantai 15. heinäkuuta 2016

Mikä rajoittaa Windows 10:ssa selainten suorituskykyä?

Mikä rajoittaa Windows 10:ssa selainten suorituskykyä?Microsoft väittää että sen Edge-selain pystyy ainoana verkkoselaimena näyttämään Windowsissa 1080p tarkkuudella olevaa videota Netflix -videonsuoratoistopalvelussa, näin tosiaan onkin mutta miksi?

Microsoftin kehittämä Edge -selain on vielä hyvin raakile lopulliseksi tuotteeksi mutta sen kehitystyötä pääsee seuraamaan hyvin läheltä Windows Insider ohjelman kautta. Microsoft kehuukin nyt että Edge on Netflix käytössä paras selain sillä kilpailevat selaimet kuten Firefox tai Google Chrome eivät pysty esittämään Netflixistä videota kuin 720p-tarkkuudella.

Tämä on hyvin omituinen rajoitus ja vaikuttaa siltä että se on myös keinotekoinen, onko sitten kyse Windows 10 -käyttöjärjestelmästä vai Netflixin sekä Microsoftin hölmöstä yhteistyöstä? Tähän ei vielä ole tarjottu minkäänlaista vastausta.

Asia on kuitenkin niin että Firefox, Opera sekä Google Chrome selaimet pystyvät näyttämään myöskin 1080p tarkkuudella olevan videon mikäli niitä ajetaan jossakin muussa käyttöjärjestelmässä kuin Windows 10:ssa, esimerkiksi Windows 7:ssa muutkin selaimet kykenevät näyttämään 1080p tarkkuudella olevaa videokuvaa Netflixistä.

LÄHDE: PC World

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"