perjantai 15. heinäkuuta 2016

Microsoftin ei tarvitse luovuttaa asiakastietoja ulkomaisilta palvelimilta

Microsoftin ei tarvitse luovuttaa asiakastietoja ulkomaisilta palvelimiltaMicrosoft on taistellut asiakkaidensa oikeuksista Yhdysvalloissa ja nyt viimeisin oikeudenpäätös on kantanut hedelmää, Microsoftin ei tarvitse luovuttaa asiakkaidensa tietoja Yhdysvaltalaisille viranomaisille mikäli ne ovat ulkomaisella palvelimella.
 
Juttu lähti käyntiin vuoden 2014 kesäkuussa jolloin Microsoft ilmoitti että Yhdysvaltalainen alempi oikeusistuin on määrännyt yhtiön antamaan viranomaisille pääsyn dataan joka sijaitsee ulkomaisella palvelimella, Microsoft ei tähän suostunut ja käytti valitusoikeuttaan.
 
Valitus on nyt käsitelty Microsoftin hyväksi, dataa ei tarvitse luovuttaa.
 
Data jolla tarkoitetaan tässä tapauksessa asiakkaiden osoitetietoja, sähköpostia, kontakteja, kalenterimerkintöjä sekä pilvipalvelun tiedostoja, on siis tältä ostin suojattu mikäli ne ovat ulkomaisella palvelimella, Microsoftin ei tarvitse antaa tietoja vaikka sitä kohtaan tehtäisiin niin sanottu kotietsintä.
 
Melko varma valituskierre tulossa:

Yhdysvaltojen oikeusministeriö ei ole luonnollisesti päätökseen tyytyväinen ja tutkailee mitä vaihtoehtoja sillä on asiansa eteenpäin viemiseksi.
 
LÄHDE: CNET

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"