maanantai 11. heinäkuuta 2016

Yllättävä yrityskauppa Avast ostaa AVG:n

Yllättävä yrityskauppa Avast ostaa AVG:nTietoturvatalot Avast sekä AVG ovat taistelleet vuosia keskenään muun muassa ilmaisten virustorjuntasovellusten tarjoajina, toki kummallakin on myös maksulliset PRO versiot tuotteistaan tarjolla.

Yritykset ovat tunnettuja ennen kaikkea kuluttajille tarjottavista ilmaisista virustorjuntasovelluksistaan, ohjelmilla on yhteensä satoja miljoonia asennuskertoja.

Avast on ehkä yllättäenkin yksi maailman suurimmista tietoturvataloista joka AVG:n tavoin aloitti toimintansa Tšekkoslovakiassa noin 30 vuotta sitten, kumpikin tarjoaa hyvin samankaltaisia palveluita niin yrityksille kuin kuluttajille.

AVG:n tulevaisuus vielä arvailujen varassa:

Avast ei vielä halua kertoa tarkemmin siitä kuinka se tulee sulauttamaan AVG:n tuoteportfolion omiinsa ja mitä yhdistyminen tarkoittaa nykyisille työntekijöille, on kuitenkin hyvin todennäköistä että Avast ajaa rinnakkaiset AVG:n tuotteet alas, mahdollisesti kuitenkin hyödyntäen AVG:n kehittämiä tekniikoita omissa tuotteissaan jos katsoo ne paremmiksi.

Tuntuva ylihinta:

Avast maksaa AVG:sta 1,3 miljardia dollaria (1,17 miljardia euroa) ostaen kaikki sen osakkeet 25 dollarilla per osake, joka on 32 prosenttia enemmän kuin sen viimeisin laskettu arvo.

Kaupan arvellaan olevan taputeltu viimeistään lokakuun aikana.

LÄHDE: Avast

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"