maanantai 11. heinäkuuta 2016

Facebook tuo salauksen Messengeriin

Facebook tuo salauksen MessengeriinFacebook on päivittämässä sen pikaviestisovellus Messengeriä siten että se alkaa tukemaan päästä päähän salausta, toiminto on kuitenkin kytkettävä itse päälle.

Maailmalla yhä useampi pikaviestisovellus tarjoaa ainakin jonkin asteista salausta jolla keskustelut voidaan tehokkaasti piilottaa urkkijoilta kuten eri maiden tiedusteluviranomaisilta.

Facebook omistaa jo WhatsApp palvelun jossa salaus on ollut osana palvelua huhtikuusta lähtien mutta Messenger on jäänyt edelleen vahvan salauksen ulkopuolella.

Teknisesti WhatsApp sekä Messenger lähestyvät toisiaan päivityksen jälkeen, Messengerin salauksesta huolehtii sama Signal-protokolla joka löytyy myös WhatsAppista.

Salatussa Meseilyssä silti rajoituksia:

Käyttäjien on otettava salaus käyttöön itse. Messengerissä salaus ei siis ole automaattisesti päällä, tämä johtuu osaksi siitä että salaus on toteutettu laitekohtaisesti, ilmeisesti siis salattuja viestejä ei näe toisella laitteella vaan ne ovat käytettävissä vain sillä laitteella jossa salaus on otettu käyttöön.

Salatuissa keskusteluissa ei myöskään voi käyttää ulkoisia grafiikoita kuten GIF-animaatioita tai videoleikkeitä vaan salaus koskee vain täysin tekstipohjaisia keskusteluja.

Salatut viestit voi asettaa myös katoamaan automaattisesti, tosin Facebookissa on ollut ennenkin ongelmia poistettujen viestien suhteen, ne kun eivät ole olleetkaan poistettuja.

Järjestelmää testataan vielä:

Messengerin salausta testataan aluksi pienemmällä joukolla ja mikäli kaikki näyttävät hyvältä, tullaan salaus lisäämään kaikille. Tarkempia aikatauluja ei ole julkaistu.

LÄHDE: Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"