keskiviikko 31. elokuuta 2016

Lippujärjestelmän vaihto kadotti aikataulut

Lippujärjestelmän vaihto kadotti aikataulutSuomessa joitakin valtiorahoitteisia linja-autoliikennöitsijöitä vaihtoi Matkahuollon lippupalvelusta valtion ja kuntien yhteiseen Waltti-lippujärjestelmään. Tämä muutos aiheutti myös sen ettei Matkahuolto enää tarjoa näiden linjojen aikatauluja.

Aikataulujen katoaminen tutusta Matkahuollon matkahuolto.fi -palvelusta on ollut monelle liikkujalle vaikeaa, nykyisin kun linja-autojen aikataulut tarvitsee hakea monesta eri lähteestä.

Waltti-järjestelmän tarkoitus on luoda joukkoliikenteestä helppokäyttöinen ja yhtenäinen palvelukokonaisuus jota hallitsevat Liikennevirasto yhdessä 22 eri kaupungin kanssa, Waltin takana toimii yhteisyritys TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy.

Waltti ei kuitenkaan tarjoa aikataulupalvelua josta pystyy tilata niin liput kuin myös tarkistaa liikennöitsijöidensä ajat, pahimmillaan tämä on tarkoittanut sitä että matkustajat ovat joutuneet soittamaan käyttämälleen liikennöitsijälle varmistaessaan aikatauluja.

Yksi vaihtoehto on käyttää Liikenneviraston matka.fi -palvelua, joka on käyttäjien mielestä hyvin tönkkö, eikä useinkaan toimi, käyttöliittymä tosiaan muistuttaa ulkoasultaan 90-luvun lopun web-designia.

Matkahuolto ei tällä hetkellä toimita aikataulupalveluunsa vuoroja joissa Waltti-kortti on käytössä, Matkahuollosta kuitenkin ilmoitetaan että aikataulut voidaan sinne edelleen laittaa, kunhan vain hinnasta sovitaan.

Matkahuollon liiketoimintapäällikkö Jukka Ylitalo kommentoi tapausta: “Aikataulut olisivat esillä, jos siitä maksettaisiin. Emme tee hyväntekeväisyyttä.”

Se taas miksei halukkuutta palvelusta maksamiseen löydy, johtuu ELY-keskuksista, heillä ei ole kiinnostusta maksaa palvelusta koska näin ei ole ennenkään tehty.

Liikennevirasto on kehittämässä joka tapauksessa uutta ja modernia reaaliaikaista Digitransit aikataulupalvelua verkkoon sekä mobiiliin. Pohjois-Savon Ely ilmoittaa palvelun olevan valmis syksyn aikana.

LÄHDE: YLE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"