perjantai 19. elokuuta 2016

PowerShell saapui virallisesti Linuxille

PowerShell saapui virallisesti LinuxilleMicrosoft on julkaissut virallisesti PowerShellistä avoimen lähdekoodin versiot Linuxille, Mac OS:lle sekä Windowsille.

Heinäkuussa verkkoon ilmestyi viitteitä siitä että Microsoftin kehittynyt komentotulkki on saatu toimimaan Linux ympäristössä ja nyt siitä on saatu lopullinen varmuus sillä GitHubiin ilmestyi Microsoftin PowerShell versiot Linuxille sekä MacOS:lle.

PowerShell on jatkossa lisensoitu avoimeksi lähdekoodiksi, sen lisenssinä käytetään MIT lisenssiä.

Nyt julkaistu Linux sekä MacOS versio on melko varhainen beta mutta jatkossa kaikki PowerShellin kehitystyö tehdään GitHubin kautta ja siten myös uudet versiopäivitykset tulevat sitä kautta saataville kaikille halukkaille.

Asennus suoraan paketista:

Linux jakeluiden pakettihallintajärjestelmien repositoryja ei ainakaan vielä ole käytössä. Paketit täytyy ensiksi ladata ja asentaa käsin.

Valmiita paketointeja tuetaan tällä hetkellä Ubuntulle, Red Hatille sekä CentOS:lle, muihin Linuxeihin PowerShell pitää hankkia vielä koodista tai odottaa virallisia tai epävirallisia asennuspaketteja.

Ohjeet PowerShellin asennukseen löytyy projektin GitHub sivustolta.

Dokumentaatiota paljon tarjolla:

PowerShelliin kannattaa tutustua myös Microsoftin PowerShell –sivustolta josta löytyy paljon esimerkki skriptejä sekä dokumentaatiota alkuun pääsemiseksi, toistaiseksi dokumentaatio on tarjolla vain englanniksi. Microsoft on kerennyt julkaisemaan myös lyhyitä PowerShellin johdantoja GitHub projektisivuilleen.

Alla vielä lyhyt video jossa PowerShellin kehittäjät julkaisevat projektin avoimeksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"