tiistai 13. syyskuuta 2016

HP ostaa Samsungin tulostinbisneksen huimalla 1,05 miljardilla dollarilla

HP ostaa Samsungin tulostinbisneksen huimalla 1,05 miljardilla dollarillaHP on ilmoittanut yllättäen että ostaa Samsungin tulostinbisneksen kokonaisuudessaan. Kyseessä on myös HP:n suurin ikinä tekemä yritysostos.

HP:lle kilpailijan ostaminen tarkoittaa myös sitä että se pääsee Samsungin omaamiin alan patentteihin sekä osaamiseen käsiksi.

Samsungilla on noin 6 500 erilaista tulostinteknologiaan liittyvää patenttia sekä 6 000 työntekijää joista 1 300 sanotaan olevan erikoistuneen ennen kaikkea lasertulostin teknologiaan.

Laserteknologia on HP:lle ollut vaikea tapaus, HP käyttää tällä hetkellä tietyissä laitteissaan yhden suurimman kilpailijansa, Canonin laserteknologiaa. Samsung kaupan myötä HP voi hyödyntää jatkossa “oman talon” teknologiaa.

HP:n sekä Canonin yhteistoiminta on ollut osana myös Samsung kauppaa, aluksi yhtiöiden piti yhdessä ostaa Samsung pois markkinoilta, se miksi Canon ei ollut kuitenkaan mukana on vielä epäselvää, HP:lta kuitenkin ilmoitetaan ettei Samsung kauppa häiritse yhtiöiden välistä yhteistyötä.

Tulostinjätti uskoo tulevaisuuteensa:

Vuoden aikana tulostinten myynti on laskenut 10,6 prosentilla, joka kertoo myös digitaalisten asiakirjojen kehityksestä yleisemmäksi ja helposti siirrettäväksi dokumenttimuodoksi. 1,05 miljardia dollaria kuitenkin kertoo siitä että trendi saattaa olla vain väliaikaista.

Tulostimia myydään kuitenkin hurjia määriä edelleen, vuoden 2016 ensimmäisen neljänneksen aikana tulostimia myytiin yli 23 miljoonaa kappaletta, joista HP:n tulostimia oli lähes puolet 8,3 miljoonaa laitetta.

HP on maailman johtava tulostinteknologiayhtiö, se johtaa markkinoita 36 prosentin osuudellaan.

Samsung on ilmoittanut jo vuonna 2013 harkitsevansa tulostinpuolen myymistä eteenpäin.

HP uskoo kaupan olevan taputeltu noin 12 kuukauden jälkeen.

LÄHDE: Fortune

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"