tiistai 11. lokakuuta 2016

Briteissä voi saada rangaistuksen digikarikatyyrin julkaisemisesta

Briteissä voi saada rangaistuksen digikarikatyyrin julkaisemisestaIso-Britannian valtakunnansyyttäjänvirasto CPS on lisännyt ohjeita yleisille syyttäjille siitä minkälaiseen verkkokiusaamiseen on syytä kiinnittää enempi huomiota syytteiden nostamiseksi.

Uusilla ohjeilla halutaan saada kuriin tilanteet joissa mahdollinen verkkohäiriköinnin tai kiusaamisen mahdollinen uhri on halventavan toiminnan kohde.

Näitä kohteita voi olla muun muassa hashtagin luominen “uhria” kohtaan jossa hänet mainitaan halventavaan sävyyn, tätä voisi verrata eräänlaiseksi digikarikatyyrimuotokuvaksi jonka tarkoitus on tehdä muotokuvassa oleva henkilö naurunalaiseksi.

Karikatyyri esimerkki toimii vielä paremmin kohdassa jossa halventavan kuvamanipulaation tekeminen katsotaan rangaistavaksi.

Myös doxxaus on mainittu uusissa ohjeissa, niiden mukaan on mahdollisesti rangaistavaa jos jonkun henkilökohtaisia tietoja, kuten osoite- ja yhteystietoja julkaistaan verkossa siten että henkilö voi joutua vaaraan.

Uudet ohjeet ovat suora hyökkäys sananvapautta kohtaan ja mahdollistavat lähinnä vain “oikean” ja “sopivan” mielipiteen julkaisemisen samalla estäen sen kritisoinnin.

Ohjeistus estää myös poliittisen komedian esittämisen, ellei se sitten ole valtakunnansyyttäjänviraston mieleen. Tämä on varmasti yksi sen päätavoite.

LÄHDE: Tivi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"