keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Microsoftin kumulatiiviset päivitykset vanhempiin Windowseihin alkoivat

Microsoftin kumulatiiviset päivitykset vanhempiin Windowseihin alkoivatElokuussa Microsoft ilmoitti muuttavansa vanhempien Windowsien päivitykset kumulatiiviseksi, näin myös tehtiin ja eilen nähtiin ensimmäinen kumulatiivinen päivityspaketti Windows 7, Windows Server 2008 sekä Windows 8 käyttöjärjestelmissä.

Microsoft halusi tietoturvan nimissä julkaista jatkossa myös vanhempiin Windows versioihin yhden ison kokoelmapaketin päivityksiä, kuin tarjota päivitykset yksittäisinä paketteina.

Uutinen närkästytti ja pelotti monia ylläpitäjiä, sillä päivitysten yksittäinen testaaminen tulee hitaaksi ja vaikeaksi operaatioksi, vaikkakin kumulatiiviset päivitykset ovat esimerkiksi Windows 10:n kohdalla peruskauraa.

Ongelmia voi aiheuttaa esimerkiksi päivityspaketin suuruus, kun verkkojen työasemat alkavat ottamaan vastaan yrityksen sisäisestä päivityspalvelimesta suurta korjauspakettia, voi verkko olla pian tukossa.

Mitä sitten tuorein kumulatiivinen päivityspaketti sisältää:

Vanhemmista Windowseista löydettiin useampia niin sanottuja nollapäiväaukkoja joita verkkorikolliset ovat pystyneet hyödyntämään, ilmeisen ahkerasti.

Päivityspaketti MS16-OCT sisältää muun muassa päivityksiä Internet Explorer 9 -sekä 11 -selaimiin.

Microsoft on lisännyt kumulatiiviseen päivityspakettiinsa myös korjauspaketteja Office toimistosovelluksiinsa, vaikka nämä eivät asennu mikäli Office ei ole asennettuna, tulee päivityspaketti silti latautumaan kokonaisuudessaan koneelle ennen asennusta.

On ehdottoman suositeltavaa ladata päivityspaketti mutta yritysverkossa kannattaa tehdä myös hieman testausta ennen vapaata jakelua.

LÄHDE: Threatpost.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"