tiistai 18. lokakuuta 2016

Ecuadorin lähetystö sulki Assangelta internet yhteyden

Ecuadorin lähetystö sulki Assangelta internet yhteyden - Julian AssangeTietovuotosivusto WikiLeaksin perustaja, Julian Assange on elänyt ja työskennellyt Ecuadorin Lontoon suurlähetystössä vuodesta 2012. Nyt kuitenkin Ecuadorin hallitus on hyvin todennäköisesti joutunut taipumaan Yhdysvaltojen painostuksen alla ja estänyt Assangelta pääsyn Internetiin.

Wikileaks ilmoittaa että Assange on menettänyt internet yhteyden sunnuntaina noin kello 17 aikaan:

Se estääkö Ecuador tällä hetkellä Internetin käytön yleisesti Assangelta lähetystön tiloissa vai koskeeko rajoitus vain lähetystön sisäisen verkon käyttöä on vielä epäselvää. Mikäli kyse on vain talon sisäisen verkon käytön estämisestä, pääsee Assange helposti internettiin esimerkiksi 3G- tai 4G prepaid-yhteyttä hyödyntäen.

Julian Assange on nauttinut Ecuadorin lähetystön suojaa, sillä Assange pelkää karkotusta Ruotsiin jossa häntä odottaa oikeudenkäynti seksuaalisesta häirinnästä jota moni, muun muassa Ecuador epäilee tekaistuksi ja pitää oikeudenkäyntiä keinona saada Assange Yhdysvaltoihin jossa Assangea vastaan voidaan ja tullaan nostamaan paljon vakavampia syytteitä.

Ecuadorin hallitus ei kommentoi syitä katkokselle:

Ecuadorin hallitus ei ole tarjonnut selkeää vastausta syihin miksi he sulkivat Assangen internet yhteyden. Maan ulkoministeri Guillaume Long ilmoitti kuitenkin että Assange pysyy edelleen maansa hallituksen suojeluksessa.

LÄHDE: Reuters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"