maanantai 17. lokakuuta 2016

Voiko pitää paikkansa? iPhone 7 Plus hitaampi kuin iPhone 7

Voiko pitää paikkansa? iPhone 7 Plus hitaampi kuin iPhone 7Applen tuoreimmat iPhonet eroavat toisistaan muun muassa kokonsa puolesta mutta ilmeisesti myöskin tallennusmuistin nopeudessa. Pienempi iPhone 7 on huomattavasti nopeampi kuin suurempi Plus malli.

GSMArena.com testasi puhelinten suorituskykyä, tuolloin he huomasivat huomattavan eron laitteiden tallennusmuistin nopeudessa, ero on huima silloin kun laitteet kirjoittavat muistiin.

Voisi kuvitella että kyse on testin aikana tapahtuneesta muusta kirjoitussessiosta mutta testi on tehty useammin kuin kerran.

iPhone 7 kirjoittaa tallennustilaansa 308 megaa sekunnissa kun suurempi iPhone 7 Plus kirjoittaa vain 39,6 megaa sekunnissa. ero on valtava ja suoraan sanottuna sitä on lähes mahdoton uskoa, kuinka tämä voi olla mahdollista?

Syitä on monia mutta syyttävä sormi osoittaa Appleen:

Kyse voi olla optimointivirheestä, testiohjelman virheestä tai mistä tahansa, myöskin siitä että Apple käyttäisi Plus versioissaan huomattavasti hitaampaa ja siten halvempaa muistia.

Applen on myös tavattu käyttävän puhelimissaan eri valmistajien komponentteja joissa voi olla suorituskykyeroja, mikäli tässä tapauksessa on siitä kyse, kertoo se ennen kaikkea siitä ettei Applen laadunvalvonta toimi, yhtiön laadunvalvontaa on haukuttu kovasti Jobsin jälkeisessä Applessa muutenkin.

Testaus:

GSMArena.com käytti testeissään kolmea iPhonea, iPhone 6s Plus 64GB, iPhone 7 128GB sekä iPhone 7 Plus 32GB ja testiohjelmana Basemark OS II sekä PassMark sovelluksia, jotka mittaavat muun muassa tallennustilan nopeutta.

Toimitus teki myös testin käyttäen suurta 10 minuutin mittaista 4K-videotiedostoa (3.3 gigaa) jonka he kuvasivat laitteilla ja leikkasivat siitä noin puolet pois ja tallensivat tiedoston. Tässä kohtaa mitattiin kuinka kauan laitteilla kestää tallentaa uusi tiedosto käyttäen iOS:n omaa Kuvat -sovellusta:

iPhone 6 valmisti tiedoston 60 sekunnissa, iPhone7 17 sekunnissa ja iPhone 7 Plus alitti juuri ja juuri kutosen nopeuden, ajalla 52 sekuntia.

Testitulokset (kirjoitus/luku):

PassMark kirjoitusnopeus:

Malli: Nopeus:
iPhone 6s Plus 64GB 200,6 Mbit/s
iPhone 7 128GB 308 Mbit/s
iPhone 7 Plus 32GB 39,6 Mbit/s

Kirjoitusnopeus on yksinkertaisesti aivan liian hidas 7 Plus mallissa, joten ennen kuin Apple korjaa kyseisen pullonkaulan, tätä puhelinmallia ei voi suositella hankittavaksi, tämä on myös osoitus siitä ettei iPhone 6 Plussasta kannata päivittää ainakaan iPhone 7 Plus malliin.

PassMark lukunopeus:

Malli: Nopeus:
iPhone 6s Plus 64GB 628 Mbit/s
iPhone 7 128GB 926 Mbit/s
iPhone 7 Plus 32GB 691 Mbit/s

Kuten testi paljastaa, myös lukunopeus laahaa selkeästi pienemmän iPhone seiskan perässä. iPhone 7 Plus puhelimessa on yksi gigatavu enemmän keskus- eli RAM muistia, tämä on voitu pyhittää kokonaan niin sanotulle välimuistille joka tasoittaa hieman hitaan tallennusmuistin pullonkaulaa. Apple ei ole kertonut syytä RAM muistin ylimääräiselle gigalle ja monet ovat epäilleet sen liittyvän yksinomaan kameran toimintoihin.

Koskee vain 7 Plus 32GB mallia?

Koska tarkempaa tietoa ei ole vielä siitä kuinka nopeasti muut muistivariaatiot iPhone 7 Plussasta tallentavat, kannattaa nyt ainakin välttää 32GB versiota jota siis yllä olevat testitulokset edustavat.

LÄHDE: GSMArena.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"