keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Pian myös Microsoft Edge estää Flashin oletuksena

Pian myös Microsoft Edge estää Flashin oletuksenaMicrosoft Edgen uusin versio (39.14997) estää oletuksena Adobe Flash sisällön esittämisen.

Nykyisin muun muassa Firefox sekä Google Chrome ovat toimineet samalla tavalla, Adobe Flash laajennus on todellinen tietoturvariksi mutta silti useat verkkosivustot ja palvelut käyttävät sitä, joko mainoksien tai interaktiivisen median esittämiseen.

Edgen estot ovat samankaltaiset kuin Firefoxissa, silloin kun selain tunnistaa Adobe Flash sisältöä, se esittää käyttäjälle kysymyksen haluaako hän nähdä kyseistä materiaalia vai ei, objektit eivät käynnisty taustallekaan automaattisesti vaan latautuvat vasta kun selain saa sille hyväksynnän.

Adobe Flash laajennus on oletuksena ja sisäänrakennettuna Edge selaimeen myöskin uudessa versiossa ja päivittyy Windows päivitysten mukana tuoreimpaan versioon, ilmeisesti kuitenkin tästä ollaan pikku hiljaa luopumassa kun verkkoa siistitään jo muutenkin yleisesti vaihtamaan Flashista HTML5 tekniikoihin.

Ei vielä julkisessa levityksessä:

Uusin versio on saatavilla tällä hetkellä vain epävirallisista lähteistä Windows 10 Build 14997 mukana, kyseinen versio on tulossa virallisesti saataville Windows Insider nopean jakelun piiriin ensikuun alussa.

LÄHDE: Softpedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"