maanantai 13. helmikuuta 2017

Google läpikäy Google Drive tiedostosi

Google tarkistaa Google Drive tiedostosiGoogle läpikäy Google Driveen tallentamasi tiedostot tekijänoikeusrikkomusten varalta. Hyödyntää tarkistussummia vasta kun yrität jakaa “laitonta” tiedostoa.

Google käyttää niin sanottuja hasheja eli tarkistussummia joiden avulla se pystyy tunnistamaan piraatit, eli tekijänoikeudella suojatun laittoman tiedoston.

Tarkistussummat ovat tiedostojen yksilöllisiä sormenjälkiä joiden avulla tiedoston pystyy tunnistamaan vertailemalla niitä Googlen hallussa olevan piraattitiedoston vastaavaan tarkistussummaan.

Google siis käy tallentamasi tiedostot läpi ja luo niistä nämä sormenjäljet, mitään ei tapahdu jos käyttäjä tallentaa piraattitiedostoja Google Driveen mutta niiden jakaminen palvelusta ulos ei onnistu.

Google ei siis ainakaan toistaiseksi estä näiden tiedostojen tallentamista yksityiseen käyttöön mutta tämä voi koska vain muuttua.

Google on joutunut todella koville tekijänoikeusmafian kynsissä ja ei voi muuta kuin taipua heidän vaatimuksiinsa, siten Google tekee itsestään myös epäluotettavan kumppanin omien tiedostovarastojen tallentamiseen, sisältää se sitten piraattikopioita tai ei.

Vaihtoehtoja on tarjolla:

Google Drivelle löytyy huomattavasti turvallisempia vaihtoehtoja jotka eivät pääse tiedostoihisi käsiksi vaikka haluaisivat, edes tarkistussummia ei näissä palveluissa pystytä tekemään koska tiedostot tallentuvat salattuna. Tämänlainen palvelu löytyy esimerkiksi Megalta osoitteesta https://mega.nz.

Paras tapa kuitenkin on pitää tiedostot jatkuvasti omassa palvelimessaan esimerkiksi Nextcloudin sekä Owncloudin tapaisten palvelujen ja sovellusten avulla, nämä tarjoavat Google Driven kaltaisia toimintoja oman tiedostopalvelimen päälle.

LÄHDE: TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"