perjantai 25. helmikuuta 2011

Klassikkopeli Mortal Kombat bannittiin Australiassa

Australian Classification Board, joka vastaa hieman Suomalaista elokuvatarkastamoa on estänyt suositun Mortal Kombat pelin uusimman version myynnin Australiassa.

Classification Board, ilmoittaa että pelissä on liiallista väkivaltaa, verta ja irtoavia ruumiinosia niin paljon että se voi häiritä alaikäisiä pelaajia niin paljon että peli on täytynyt asettaa kiellettyjen pelien listalle.

Australialla on käytössään oma luokitusjärjestelmänsä mutta nykyisen lain säädännön vuoksi, K18+ merkittyjä elokuvia tai pelejä ei juurikaan voida luokitella ja tästä syystä monet pelit sekä elokuvat Australiassa päätyvät kiellettyjen listalle, Australiassa pelimaailman vaikuttajat ja yritykset ovat yrittäneet monesti vaikuttaa lain muutoksen puolesta, mutta ainakaan toistaiseksi tulosta ei ole tullut.


Suomessa peleissä käytetään Pan European Game Information, eli PEGIn ikärajaluokituksia joissa on mukana K-18 merkintä, monet pelit kuten myös Mortal Kombat on saanut PEGIltä K-18 luokituksen mutta myös K-16 merkintä löytyy osasta pelisarjan pelejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"