keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Yhdysvalloissa videostriimaus laajentuu

Amazon verkkokaupppa laajentaa elokuvien sekä TV-sarjojen suoratoistoon verkossa.

Yhdysvaltojen suurin elokuvien sekä TV-sarjojen suoratoistopalvelu Netflix, saa uuden kilpailijan toisesta suuresta, Amazonista sillä verkkokauppa on avannut suoratoistopalvelun yhtiön Prime asiakkailleen.

Kyse on niin sanotusta lisäarvopalvelusta jota nykyiset ja uudet Prime -asiakkaat pääsevät hyödyntämään 79 dollarin vuosimaksullaan.

Tällä hetkellä Amazonin suoratoistossa on nähtävillä noin 5000 eri elokuvaa tai TV-sarjaa.

Netflix tulee nykyisellä hinnastollaan kalliimmaksi vuositasolla, siellä suoratoistopalvelu maksaa 7,99 dollaria kuukaudessa joka tekee vuosimaksun hinnaksi noin 95 dollaria.

Netflixillä taas on vertailun vuoksi enemmän tarjontaa sekä se on saatavilla monille eri internet päätteille, kuten pelikonsoleille integroituna Yhdysvalloissa.

Uskotaan että varsinkin Yhdysvalloissa videon suoratoistopalvelut on seuraava suuri taistelutanner ja lopulta sen uskotaan käyvän niin suureksi bisnekseksi että perinteiset videovuokraamot sulkevat katukauppansa.

Suomen tarjonta?

Suomessa suoratoistopalveluita on ollut jo kauan ja niiden toimivuus ei ole ollut toistaiseksi niin hyvällä tasolla että niiden käyttö olisi ollut helppoa ja yksinkertaista, varsinkin verrattuna Netflixin käyttöliittymään ja soittimeen.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa toimiva Voddler tarjoaa elokuvia ilmaiseksi suoratoistoon, Voddler myös vuokraa uusimpia elokuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"