tiistai 10. tammikuuta 2012

Elisa lähti sensuurin linjalle

Teleoperaattori Elisa on ahdettu nurkkaan ja pakotettu ottamaan käyttöön käräjäoikeudenpäätös, Piratebay sivuston sensurointi on aloitettu.

Lokakuussa Helsingin käräjäoikeus määräsi IFPIN ajaman sensuurivaateen Teleoperaattori Elisalle, IFPI väitti TTVK;n kanssa että Elisan asiakkaat käyttävät PirateBaytä eniten tekijänoikeusrikoksiin ja tästä syystä halusivat että operaattori estää liikenteen sivustolle.

Elisa ei aikonut noudattaa määräystä vaan halusi teknisempää tietoa siitä mitä ja miten sensuuri pitäisi tehdä, Elisa oli kuitenkin sopinut teknisistä asioista myöhemmin ja TTVK;n asianajaja kommentoi kyseisestä keskustelusta vain että Elisa alkaisi noudattamaan oikeudenpäätöstä jo vuoden 2011 lopulla, hieman myöhemmäksi se kuitenkin meni.

Elisa on nyt joka tapauksessa aloittanut sensuroinnin sen Elisa sekä Saunalahti liittymissä, tosin torrent trackerin liikennettä ei ole estetty, vain muutama domain, joihin kuitenkin pääsee käsiksi kiertämällä operaattorin oman välityspalvelimen käyttämällä jotakin muuta avointa proxy-palvelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"