tiistai 22. tammikuuta 2013

Facebookissa julkaistu “tahaton”kuva johti sakkoihin

facebooklogoSuomessakin tapahtuu Facebookin kanssa säheltäville, Suomalaisnainen oli ottanut kuvan juustobiitistä ja se johti lopulta päiväsakkoihin.

Sakkoa tuli siitä että kuvassa olevan juustolautasen alta pilkottaa paperi jossa näkyy pankilta saatu lainan laiminlyönti ilmoitus, kyseessä ei suoranaisesti ollut kuvan ottaneen henkilön lainasta vaan toisen naisen jonka takaajaksi kuvaaja oli lupautunut tai tarkemmin antanut lainalle velkapantin.

Lainan laiminlyöneen nimi oli näkyvillä paperissa selkeästi Facebookiin julkaistussa kuvassa ja siitä asianosainen ei ollut pitänyt ja vei asian käräjille.

Käräjillä oikeus katsoi että kyseessä oli tahallinen teko jolla haluttiin aiheuttaa henkistä kärsimystä velalliselle.

Sakkoja siis tuli, kymmenen päiväsakon verran joka on 60 euroa ja kaikenlisäksi oikeus määräsi maksamaan velalliselle naiselle 300 euroa kärsimyksestä jonka kuvaaja oli tuottanut hänelle.

Sakkoja saanut kuvan lähettäjä yritti vedota oikeudessa siihen että Facebook palvelin sijaitsee Yhdysvalloissa eikä näin sen sisältö olisi Suomen oikeuden kosketusvallan alla, hän myös yritti anoa ymmärtämystä sille että koko juttu oli vahinko, eikä hän ollut ajatellut että kyseinen kirje näkyy kuvassa, vaikka hänen juustokuvassaan komeili otsikko “Köyhän herkulliset eväät”

LÄHDE: Iltalehti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"