maanantai 21. tammikuuta 2013

Kim Dotcom avasi Mega.co.nz pilvipalvelun

megalogoKimin uusin pilvitallennuspalvelu Mega.co.nz on huippuunsa suojattu tiedostojen tallennus –ja jakopalvelu. Jo nyt antipiraatit ovat haukkuneet palvelun olevan mitään muuta kuin piraattipalvelu.

Uusi Mega tarjoaa kätevän käyttöliittymän palvelussa olevien tiedostojen hallintaan, sinne voi tallentaa kaikenlaisia ja kokoisia tiedostoja aina 50GB asti ilmaiseksi.

Klikkaa suuremmaksi

Rekisteröinti pakollista:

Megaan ei voi lähettää tiedostoja ilman että luo käyttäjätunnuksen palveluun, palveluun voi kuitenkin luoda anonyymin tunnuksen ja onkin käyttäjästä itsestään kiinni haluaako hän käyttää omaa nimeään vai ei, ainoastaan toiminnassa oleva sähköpostiosoite on pakollinen johon palvelu lähettää tarkistuslinkin.

Ongelmiakin vielä tekniikassa on:

10MBit/s yhteydellä, nopeudet eivät kuitenkaan ole kovinkaan hyvät tässä vaiheessa, palveluun siirretty 20MB testitiedosto tippui palveluun vain noin 14 KB/s, eikä palvelu ottanut vastaan kuin yhden tiedoston kerrallaan joka on melko hidas tapa mikäli lähettää monta tiedostoa kerrallaan, tai esimerkiksi kokonaisen kansion kerralla.

Välillä lähetys ei toiminut laisinkaan, ja vaikka selainpohjaisen käyttöliittymän asetuksista olisi käynyt poistamassa tiedostonsiirrosta SSL-protokollan käytön, ei sekään nopeuttanut siirtoja, eikä myöskään tiedostojen siirtonopeusrajoituksien säätäminen muuttanut tilannetta.

megasiirrot

Palvelu on kuitenkin edelleen vasta BETA-vaiheessa joten ongelmia luonnollisesti vielä tässä vaiheessa on, Ylläpitäjät mainostivat palvelun Facebook sivulla että se sai 100 000 uutta käyttäjää ensimmäisen tunnin aikana joten sekin voi olla syy toistaiseksi hitaalla käyvään lähetysnopeuteen.

Megan toimintaperiaate kuitenkin perustuu ennen kaikkea sen tukemalle salaukselle, tiedostot salataan heti AES-algoritmilla niin että ne eivät ole palveluun päästyään luettavassa muodossa eikä niitä voida purkaa käytettävään muotoon Megan palvelimillakaan koska salaus on tehty jo ennen lähetystä, tiedostot myös tallentuvat vähintään kahteen eri tallennusfarmiin joita on ympäri maailman, joten tiedostot ovat hyvässä tallessa vaikka yksi tai useampikin palvelin kaatuisi.

Mega tulee kehittymään jatkossakin, se ei meinaa jäädä vain tiedostojen tallennuspaikaksi, vaan mukaan on tulossa, IM keskustelut, Voip- sekä videopuhelut, pointtina myös uusille palveluille tulee olemaan tehokas salaus, yksityisyys sekä se että kaikkia palveluita tullaan käyttämään internet selaimesta käsin.

Antipiraatit meuhkaamassa jo nyt:

Afterdawnin mukaan StopFileLocker järjestö tai yhteenliittymä on haukkunut uuden Mega palvelun piraattipalveluksi joka vain yrittää esittää laillista palvelua.

Järjestö haluaisi että tiedsotot moderoitaisiin palveluun tulleessaan ennen kuin ne voidaan jakaa eteenpäin, tämä ei kuitenkaan ole Megan tietoturva-asetuksien vuoksi edes mahdollista, ja siksi järjestö hyökkää palvelua kohtaan.

He haluavat myös estää maksuliikenteen Megan pro asiakkailta yhtiölle, estovaatimus on sinällään pakko ottaa tosissaan sillä StopFileLocker on onnistunut saamaan estot läpi sadoilta muilta tiedostonjakopalveluilta.

Järjestö haluaa myös että Mega.co.nz tarjoaisi työkalut laittoman materiaalin poistamiseksi, Megalle toki voi lähettää poistamispyyntöjä ja palvelu toimii tietyin ehdoin myös viranomaisten kanssa jotta laittomuudet voidaan kitkeä pois, kuitenkin täytyy muistaa että tiedostot ovat lähtökohtaisesti salattuja niin että Mega ei voi niitä missään vaiheessa tarkistaa itse.

LÄHDE: Afterdawn, Mega.co.nz

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"