maanantai 25. helmikuuta 2013

LG Optimus F5 – Luuri LTE-verkkoon

LG;n Optimus sarja saa jatkoa uudella 4G mallilla, Optimus F5 on 4,3” näytöllä varustettu Android puhelin.

Optimus -sarja saa F-alasarjan joka merkitsee jatkossa LTE- eli 4G-verkkoihin optimoituja mobiililaitteita.

F5 on Pohjoismaissa ensimmäinen F-sarjan luuri ja se tullaan asettamaan kyseisellä alueella myyntiin arvion mukaan vuoden toisella neljänneksellä.

Näyttönä laitteessa on 4,3 tuuman IPS LCD jonka tarkkuus on 540 x 960. Puhelimen sisältä löytyy Android 4.1.2 käyttöjärjestelmä, suorittimena sykkii 1.2GHz tuplaydinprosessori sekä virtansa se saa 2150 mAh akusta. Keskusmuistia puhelimeen on saatu 1GB ja käyttömuistia 8GB, lisäksi puhelimeen voi asettaa MicroSD muistikortin joka voi olla kooltaan maksimissaan 32GB. Puhelimen kamerana toimii autofokuksen omaava 5MP kenno sekä etukamerana 1.3MP kenno.

Puhelin toimii GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 taajuuksilla, 3G verkossa taas 900 / 1900 /2100 taajuuksilla ja 4G verkko on aito LTE. WLAN yltää 802.11n standardiin sekä se tukee Wi-Fi Directiä sekä DLNA;ta. Myös Bluetooth sekä NFC on tuettu.

Puhelimen ohjelmistoihin on lisätty muun muassa Qslide sekä Live Zoomin jotka ovat tuttuja LG;n aikaisemmista huippumalleista, nyt ne on saatu mukaan myös edullisimpiin malleihin.

Qslide on ohjelma joka parantaa puhelimen käyttöjärjestelmän moniajoa, sillä voi kahden sovelluksen välillä siirtyä kätevästi niin että kummatkin sovellukset ovat käytettävissä, toisen voi asettaa hieman läpinäkyväksi jolloin sen taakse näkee, kätevä toiminto esimerkiksi kalenterin kanssa. Live Zoomingin avulla videokuvaa pystyy zoomaamaan.

LG Electronicsin Mobile Communications –liiketoimintayksikön tuoteasiantuntija Kristoffer Ejebro uskoo 4G-laitteiden räjähdysmäiseen kasvuun vuonna 2013, LG on osana tuomassa markkinoille 4G-laitteita kuluttajille sopivaan hintaan.

Hinta ja saatavuus:

Optimus F5 on tämän hetkisen tiedon mukaan saatavilla Suomessa vuoden 2013 toisella neljänneksellä. Lisätietoa saatavuudesta ja hintatietoja saadaan lähempänä lopullista lanseerausta. Puhelin julkaistaan valkoisena sekä mustana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"