keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Spotify tuo artistien faniroinat palveluunsa

Musiikin suoratoistopalvelu Spotify on luonut yhdessä softatalo Topspinin kanssa ArtistLink-työkalun joka mahdollistaa fanituotteiden esittelemisen Spotifyn sisällä.

Uusi palvelu on tarkoitettu artisteille ja levy-yhtiöille jotka voivat hyödyntää Spotifyä oman verkkokaupan tuotteiden myynnissä.

Spotify ei ole ottamassa palvelusta minkäänlaista korvausta vaan tarjoaa sen ilmaiseksi kaikille halukkaille.

Perinteistä fanituotetta tarjolla, paitatai mielenkiintoisempaa tavaraa, 12" vinyyli

Spotify ei ole verkkokauppa vaan näyteikkuna:

Spotify ei toimi itse tavarantoimittajana vaan se odottaa että artisteilla itsellään on se valmiina, esimerkiksi mikäli artistilla on jo verkkokauppa olemassa, voi sen tavaroita yhdistää Spotifyyn myyntiin, kun asiakas painaa “Osta” -painiketta siirtyy hän tuolloin Spotifystä kyseiseen verkkokauppaan jossa lopullinen kauppa tehdään.

Tarkoitus on melko varmasti saada Spotify tuntumaan myös artistien mielestä hyvältä, toisin kuin se on nyt johtuen Spotfiyn pienistä kertamaksuista artisteille.

Palvelu on käytettävissä tällä hetkellä kaikilla artisteilla mutta tuotteiden näkyvyys on rajoittunut toistaiseksi seuraavin maihin: Yhdysvallat, Iso-Britannia, Irlanti, Australia, Uusi Seelanti, Tanska, Ruotsi. Esimerkiksi Suomeen ei siis vielä saa näyteikkunaa näkyviin mutta myöhemmin Spotify on laajentamassa näkyvyyttä myös muihin maihin.

LÄHDE: AfterDawn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"