perjantai 12. syyskuuta 2014

Apple päivitti iPhonet: Tässä on iPhone 6 ja iPhone 6 Plus

Uudet Applen puhelinmallit: iPhone 6 & iPhone 6 PlusApple julkaisi tiistai iltana odotetunlaisesti älykellon sekä uusitun iPhone puhelinsarjan johon kuuluu kaksi eri kokoista mallia. Tässä esittely kyseisistä luureista.

Ulkonäkö:

Applen iPhonet ovat yleensä aina olleet näyttävän näköisiä koska mitään kovin radikaaleja muutoksia ulkonäköön ei juuri ole tehty mutta nyt julkaistu iPhone 6 ei petä odotuksia ja on periaatteessa täysin erilainen aikaisempiin verrattuna vaikkakin iPhonet muistuttavat nyt enemmän jo markkinoilla olevia, muiden valmistajien puhelimia ei kuitenkaan halvalla tavalla.

iPhone 6

Näytön pintalasi nousee hieman kaarevasti laitteen päälle joka näyttää todella hyvältä, tämä on kuitenkin jo nähty esimerkiksi LG:n Optimus 2X -puhelimessa aikoinaan mutta säväyttäähän tuo joka kerta.

iPhone 6:den pyöreät reunat ovat eleganttisuutta huipussaan ja reunat itsessään ovat vain 6.9 millimetriä paksut, Plus mallissa 7.1 mm.

Puhelinten virtapainike on siirretty puhelimen yläpuolelta sen oikeaan reunaan kuten moni kilpailija on tehnyt.

Puhelimet toimitetaan kolmena värivaihtoehtona: Kulta/valkoinen, Hopea/valkoinen sekä harmaa/mustana.

iPhone 6 toimitetaan kolmena eri väriyhdistelmänä

IOS 8:

Uudessa kutos-sarjassa esiasennettu käyttöjärjestelmä on yhtiön vielä julkaisematon iOS 8. Kasi tulee saataville muille iLaitteille 17.9 ilmaisena ladattavana päivityksenä.

Käyttöjärjestelmään on tullut myös uusia ominaisuuksia kuten sisäänrakennettu NFC-tuki jota hyödynnetään älykodin hallinnassa sekä ostosten maksamisessa Apple Pay -palvelun kautta.

Apple Pay maksupalvelu tukee tällä hetkellä Visaa, MasterCardia sekä American Express kortteja ja vain mikäli ne on hankittu tietyistä Yhdysvalloissa toimivista pankeista.

Toinen odotettu uutuus käyttöjärjestelmässä on Apple Watchinkin tukema Health terveys-sovellus joka seuraa käyttäjänsä terveydentilaa ja urheilusuorituksia.

Käyttöjärjestelmän ja laitteiden tuomat lisäarvopalvelut ovat kuitenkin Applen tapaan on maarajoitettuja joten on hyvin epävarmaa tuleeko toiminnot aktiivikäyttöön koskaan Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Näyttö:

iPhone 6: NäyttöNäyttö on IPS-paneelilla varustettu ja LED-taustavalaistu laajakuvanäyttö, kontrastiratio näytöillä on iPhone 6 Plus: 1300:1 ja iPhone 6: 1400:1 joten kuvan pitäisi ainakin paperilla pysyä kirkkaana ja mustana.

iPhone 6 Plus tarjoaa 5.5 tuuman Retina-näytön 1080 x 1920 tarkkuudella, kun taas pienempi iPhone 6 tarjoaa 4.7 tuuman Retina-näytön hieman erikoisella 750 x 1334 tarkkuudella.

Apple ei saanut näytöiksi vielä ainakaan safiiria vaan sitä riitti pelkästään älykellolle, nyt näytön turvalasi on perinteisempi Gorilla Glass 3 joka on hyvin vahva suojaus sekin, on jopa väitelty siitä että Gorilla Glass 3 olisi parempi suoja kuin safiiri.

Kamera:

iPhone 6 kameraKamera ei tarjoa kovinkaan paljon uutta mutta videokuvauksessa Apple haluaa tehdä merkittävän parannuksen sillä nyt videokuvaa voi tallentaa jopa 240 ruutua sekunnissa jolla hidastuskuvista saa todella pehmeitä ja näyttäviä.

Kameran sensorit ovat entistä nopeampia Focus Pixels -tekniikan avulla ja automaattikohdennus onnistuu sillä nyt entistä nopeammin.

Järjestelmä:

Puhelinten suorittimena esiteltiin uusi Applen oma Apple A8 joka tarjoaa 64-bittisen 1.4 GHz sykkivän tuplaytimen, joten mistään yltiömäisestä tehonlisäyksestä ei ole kyse, sensoreiden datasta huolehtii päivitetty M8-apusuoritin.

A8 on silti noin 25 prosenttia nopeampi edeltävään A7-suorittimeen verrattuna.

Tässä kohtaa on hyvä muistaa se että iOS käyttöjärjestelmä ja sen sovellukset ovat kevyitä joten kovin korkealle suorittimen jännitteitä on tässä vaiheessa vielä turha kellottaa. Grafiikasta kuitenkin vastaa oma, kuuden ytimen PowerVR GX6650 joten pelien ja sovelluksien kehittäjät saavat varmasti tarpeensa täytetyiksi.

Keskusmuistia vähemmän pienempään malliin:

Keskusmuisti on näytön ja koon lisäksi ainut eroavaisuus puhelinten välillä, iPhone 6 Plussassa keskusmuistia on 2GB kun taas iPhone 6 mallissa vain 1GB. On vaikea ymmärtää miksi 4.7” sai vain 1GB keskusmuistin, kyse voi kuitenkin olla hintastrategiasta tai sitten on katsottu että 2GB tarve liittyy jollakin tapaa suurempaan näyttöön, mene ja tiedä vielä tässä vaiheessa.

Tallennusmuisti tarjoillaan kolmena eri muistikonfiguraationa:

16 GB, 64 GB tai 128 GB eikä mukaan tarjoilla edelleenkään SD-muistikorttipaikkaa jolla tallennustilaa voisi lisätä.

Saatavuus & Hinta:

Apple ei ole maininnut vielä koska puhelimen saa käsiinsä mutta ennakkotilaukset alkavat syyskuun 26. päivä. iPhone 6 tulee maksamaan Applen verkkokaupasta tilattuna 699 ja iPhone 6 Plus taas 799€.

Tekniset tiedot:

Käyttöjärjestelmä: Apple iOS 8
Näyttö: Iphone 6: 4.7" (1334 x 750) 326 ppi, 1400:1 kontrasti, Retina HD, LED taustavalaistu
Näyttö: Iphone 6 Plus: 5.5" (1920 x 1080) 401 ppi,1300:1 kontrasti, Retina HD, LED taustavalaistu
Suoritin: Apple A8 64-bit 1,4GHz Tuplaydin, M8 apusuoritin, PowerVR GX6650 6X grafiikkasuoritin
Keskusmuisti: iPhone 6: 1GB
Keskusmuisti: IPhone 6 Plus: 2GB
Tallennustila: 16 GB, 64 GB, 128 GB
Kamera: Etukamera: 1.2MP (1280 x 960), HDR, Kasvojentunnistus Takakamera:8 MP, Autofocus, OIS, LED-flash, HDR, Kasvojentunnistus
Videotallennus: FullHD 30 / 60 fps, Slo-mo 120 / 240 fps, 3x zoom, video geotaggaus, kasvojentunnistus
Verkkotuki: UMTS HSPA+, GSM GPRS/EDGE, LTE (cat4)
Langaton: WLAN a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC
Navigointi: GPS, GLONASS
Liittimet: MicroUSB (usb 2.0), 3.5 mm audio
Paino: iPhone 6: 129 grammaa
Paino: iPhone 6 Plus: 172 grammaa
Akku: iPhone 6: 3G-puhe 14 tuntia, 4G-selailu: 10 tuntia, videonkatselu: 50 tuntia
Akku: iPhone 6 Plus: 3G-puhe 24 tuntia, 4G-selailu: 12 tuntia, videonkatselu: 14 tuntia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"