maanantai 15. syyskuuta 2014

Googlea kiinnostaa pidennetty elämä ja terveys

Lift Labsin älylusikka vähentää tärinää ja nykimistäGoogle on viime aikoina jakanut rahojaan erilaisiin terveyspohjaisiin yrityksiin kuten elämää pidentävien ihmepillereiden kehitykseen sekä piilolinsseihin jotka pystyvät mittaamaan vaikkapa verensokerin verestä.

Nyt viimeisin lisäys on ruokailuvälineitä Parkinsonin tautia kärsiville suunnittelevan ja valmistavan yrityksen osto.

Kyseessä on Lift Labs niminen StartUp, jonka “älylusikka” pystyy tärinän vakaustekniikalla vähentämään jopa 70% tärinää ja nykimistä jotka ovat taudin ominaispiirteitä, näin tärinää tai nykimistä aiheuttavien tautien kärsijät saavat helpommin syötyä itsenäisesti.

Ruokailuväline itsessään ei poista käden tärinää vaan vaimentaa sitä, periaatteessa tekniikka muistuttaa käytökseltään kameroista tuttua kuvanvakainta.

Lift Labs jatkaa Googleen yhdistymisensä jälkeen edelleen kuten ennenkin mutta he uskovat että Googlen avulla heidän tuotteensa saa laajemman asiakaskunnan, toistaiseksi yhtiö ei ole julkaissut ruokailuvälineen lisäksi mitään muuta tuotetta.

Tarkemmin yhtiön ostin Googlen erikoisprojekteihin keskittynyt Google X, Google on innoissaan ostoksesta ja sanoo että kyseinen teknologia voi olla hyödyksi myös muualla ja tutkii sen hyödyntämistä myöskin lusikoiden ulkopuolella.

Kaupan hintaa tai sitä kuinka se maksetaan ei ole kerrottu julkisuuteen ainakaan vielä tässä vaiheessa.

Yhtiöt ilmoittivat kaupasta Googlen Google+ palvelussa.

LÄHDE: VentureBeat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"