keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Apple poistanut satoja vakoilevia sovelluksia App Storesta

Apple poistanut satoja vakoilevia sovelluksia App StorestaApple poistanut sovelluskaupastaan satoja vapaasti ladattavissa olleita sovelluksia jotka ovat keränneet käyttäjistään liikaa tietoja.

Kyse on jälleen kerran Kiinalaisesta ilmiöstä. Kiinalaiset kehittäjät ovat käyttäneet maassa toimivan mainosfirman koodia sovelluksissaan, tämä koodi on kuitenkin vakoillut liiaksi käyttäjiä.

Kyse on tarkemmin Youmi mainosverkoston rajapinnasta:

Youmi mainospalvelun API:a (rajapintaa joka toimii sovelluksen ja mainosverkoston välillä) hyödyntäneet kehittäjät lisäsivät ilmeisesti tietämättään sovelluksiinsa koodia jotka keräävät ohjelman ladanneiden laitteiden sarjanumerot, listaavat asennetut ohjelmat sekä Apple ID:n sähköpostiosoitteen ja lähettävät ne myöhemmin mainostajan palvelimelle.

Yhteensä poistettuja ohjelmia on 265 kappaletta ja niitä on ladattu miljoonia kertoja Applen App Storesta.

Kiinan mittakaavassa ongelma ei ole kovin suuri mutta ilmiönä sitäkin vaarallisempi, voi olla että myös muut mainosalustat tekevät samaa, jopa sovelluskehittäjien tietämättä. Tässäkin tapauksessa käyttäjien tiedot eivät päätyneet kehittäjille vaan suoraan mainostajalle.

Apple vastasi tapaukseen:

Apple on ilmoittanut ettei halua olla missään tekemisissä tämänlaisen tiedonkeräämisen kanssa ja siksi irtisanoutuu näistä sovelluksista täysin, poistaen ne sovelluskaupastaan mutta ilmeisesti asennettuja sovelluksia ei ole silti poistettu?

Apple ymmärtää kuitenkin nyt poistettujen ohjelmien kehittäjiä ja ilmoittaa työskentelevän heidän kanssaan läheisesti jotta he saavat pian ohjelmiensa siistityt ja päivitetyt versiot takaisin sovelluskauppa App Storeen.

Youmin tapa kerätä tietoja on myös Applen asettamien ohjeistuksien vastainen.

LÄHDE: Engadget

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"