keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Nyt Google yltää myös mobiilissa Facebookiin sisältöön

Nyt Google yltää myös mobiilissa Facebookiin sisältöönGoogle ja Facebook ovat solmineet keskenään sopimuksen jonka ansiosta Googlen mobiiliversiota käyttävät löytävät sisältöä Facebookista samalla tavalla kuin työpöytäversiossa.

Oletko miettinyt koskaan sitä miksei Google löydä julkisia Facebook päivityksiä kun hakuja tekee mobiilialustalla mutta työpöytäversiosta moiset löytyvät?

Syynä on ollut se että Facebook ei ole sallinut hakujen yltävän Googlen mobiiliversioon kun taas Googlen ja Facebookin aikaisempi sopimus kattoi kuitenkin työpöytähaut.

Tässäkin on kuitenkin kummallinen Facebook vinkkeli, käyttäjällä joka hakuja tekee on parempi olla asennettuna Facebook sovellus, sillä Google hyödyntää ohjelmaa hakujen näyttämiseen, hakutulokset yltävät ohjelman avulla entistä syvemmälle Facebookiin.

Yksityisiä tietoja ei vieläkään hakukone tietenkään löydä mutta julkiset päivitykset, tapahtumat ja ryhmät kylläkin, kuten toki myös suorat linkit julkisiin Facebook profiileihin.

"Sopimukset" arkipäivää:

Tämänlaiset tiedonmyymiset toisille tahoille ovat arkipäivää palveluiden välillä mutta kertoo myös siitä että palvelut ovat melko lailla toisistaan riippuvaisia, tässäkin tapauksessa Facebook saa näkyvyyttä ja Google tarkempaa dataa haettavasta materiaalista on se sitten valokuva, video, henkilö tai yritys.

Nytkin haettavat tiedot Facebookista ovat siis julkisia, eli periaatteessa niiden pitäisi näkyä verkkohauissa muutenkin mutta Facebook pimittää sen sisällä olevan datan ja myy sitä eteenpäin tahoille jotka haluavat sitä hyödyntää tavalla taikka toisella. Yksityistä tietoa Facebook ei ilmeisesti myy mutta hyödyntää sitä todennäköisesti itse omiin, sisäisiin tarkoituksiinsa.

LÄHDE: The Wall Street Journal Tech

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"