perjantai 22. heinäkuuta 2016

KickAss Torrentsin ylläpitäjä pidätetty

KickAss Torrentsin ylläpitäjä pidätettyMaailman suosituimman torrent-sivuston KickAss Torrentsin ylläpitäjä, Ukrainalainen Artem “tirm” Vaulin on pidätetty.

Vaulinia vastaan ollaan tekemässä jättimäistä oikeudenkäyntisirkusta, ei ehkä niin yllättäen missään muualla kuin Yhdysvalloissa. Vaulinia tullaan syyttämään muun muassa tekijänoikeusrikkomuksista sekä kaiken lisäksi rahanpesusta.

Yhdysvaltalaiset väittävät: KickAss Torrentsin kautta on jaettu yli miljardin dollarin arvosta laittomia elokuvia, musiikkia, tv-sarjoja, pelejä ja muita sisältöjä.

KickAss Torrentsilla on mennyt melko hyvin mikäli Yhdysvaltain oikeusministeriön tiedotteeseen on uskominen, sen mukaan sivusto on saanut mainosmyynnistä yhteensä yli 54 miljoonaa dollaria koko sinä aikana kun se on toiminut verkossa.

Vaulinin jäljille päästiin melko tehokkaalla keinolla nimittäin Yhdysvaltojen viranomaiset esittivät olevansa mainostajia ja ostivat Vaulinilta mainostilaa KickAss Torrentsin verkkosivulta.

Apple sekä Facebook olivat mukana Artem Vaulinin paljastamisessa tarjoamalla viranomaisille tietoja:

Viranomaiset olivat ilmeisesti seuranneet KickAss Torrentsin Facebook sivun liikennettä jo jonkin aikaa ja saivat selville että samaa IP-osoitetta josta oltiin kirjauduttu Facebookiin, oltiin myös tehty Applen iTunes ostotapahtuma, tämä iTunes ostotapahtuma oli tehty tirm@me.com osoitteesta, joka kuului Artem Vaulinille.

Yhtiöt olivat tarjonneet viranomaisille lokitietoja kirjautumista mutta Apple on lisäksi tarjonnut myös Vaulinin sähköpostit luettavassa muodossa viranomaisille.

Artem Vaulin luovutetaan Yhdysvaltoihin Puolan poliisilta joka teki pidätyksen Yhdysvaltojen pyynnöstä.

Oikeusministeriö on määrännyt monia KickAss Torrentsin verkkodomaineja suljettaviksi sekä jäädyttänyt sen varoja.

LÄHDE: TorrentFreak, TorrentFreak

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"