torstai 14. heinäkuuta 2016

Microsoft julkaisi Skypestä uuden Linux version testattavaksi

Microsoft julkaisi Skypestä uuden Linux version testattavaksiMicrosoft julkaisi odotetusti uuden version Skype voip-sovelluksestaan Linuxille, tosin nykyinen versio ei sisällä videopuheluita.

Microsoft on viime aikoina Windowsin lisäksi julkaissut monesta sovelluksesta ja palvelustaan testiversioita suoraan käyttäjille, niin myös Skypen kohdalla.

Uusi Linux versio on hyvin varhainen Alpha-tason testiversio jossa lähinnä esitellään uusittua käyttöliittymää. Alpha versio käyttää myös WebRTC-rajapintaa viestintäänsä, WebRTC on käytössä nykyisin myös muissa Skypen versioissa.

Suurin osa toiminnoista kuten videopuhelut tulevat vasta myöhempien versioiden myötä saataville, Skype päivittyy noin kahden viikon välein.

Skypen virallinen Linux yhteisö on ottanut uuden Alpha version vastaan melko huvittuneesti, monet ihmettelevät muun muassa sitä miksi näin varhainen versio tuotiin julki, versio jossa ei ole edes niitä kaikkia toimintoja joita löytyy kaksi vuotta sitten julkaistusta versiosta.

Eräskin käyttäjä huomasi että Skypen nykyinen Alpha versio on periaatteessa täysin sama sovellus kuin mitä Skype For Web -selainkäyttöliittymässä toimiva versio on, ikään kuin Skype olisi vain lisännyt erilliseen ohjelmaansa selainkomponentteja jolla se tuo Skype For Webin sovellusikkunaan.

Skype for Linux on kuin Skype for Web

Alpha versio ei myöskään tässä vaiheessa vielä sisällä asetusvalikkoa josta voisi määrätä sovellukselle mitä mikrofonia sekä äänilähtöjä se käyttää mihinkin toimintoon.

Alphat ovat aina hyvin raakileita joka pitäisi myös testaajien muistaa, lopulliseen versioon on vielä pitkä matka.

Lataus:

Skype For Linux Alphan voi ladata tällä hetkellä Debian- sekä Red Hat pohjaisiin Linux jakeluihin, paketit lisäävät järjestelmin virallisen repositoryn jota kautta päivitykset asennetaan jatkossa.

LÄHDE: Skype

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"