keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Pokemon Go - Kiire näkyy pelifirman vaatimissa oikeuksissa

Pokemon Go - Kiire näkyy pelifirman vaatimissa oikeuksissaPeliyhtiö Niantic on valtavan suosion saaneen Nintendon Pokemon Go mobiilipelin kehittäjä, kun peli tuotiin ensiksi App Storeen vaati se pelaajalta melkoisia oikeuksia jos peliin halusi kirjautua Googlen tunnuksella.

Vaatimukset sisälsivät periaatteessa pääsyn kaikkeen pelaajan käyttämän Google-tilin tietoihin, tämä tarkoittaa sähköpostia, Driveä, kuvia, hakuhistoriaan ja karttatietoihin.

Ongelma tässä on se että kyseisillä oikeuksilla Niantic sai pelin kautta oikeuden tehdä mitä halusi näissä palveluissa kuten lähettää sähköpostia, poistaa Drivestä tiedostoja sekä muokata henkilökohtaisia karttamerkintöjä. Niantic ei ole kuitenkaan halukas näin tekemään vaan tarkoitus oli asettaa oikeus nähdä käyttäjän Gmail sähköposti jolla pelaaja tunnistetaan, kyse on siis kiireessä säheltämisestä kun peli piti saada markkinoille.

Niantic tulee julkaisemaan päivityksen peliin joka muuttaa oikeusasetukset sellaiseksi kuin ne olivat tarkoitettukin.

Peli on päässyt eniten ladattujen mobiilipelien listalla niin Applen App Storessa kuin myös Googlen Play kaupassa, jos peliyhtiö tai vaikkapa joku tietoihin päässyt työntekijä olisi päättänyt toimia pahantahtoisesti, olisi miljoonien pelaajien Google tilien tiedot helposti pystytty kaappaamaan.

Pokemon Go on pian tulossa saataville myös suomen markkinoille, toivottavasti oikeudet on julkaisuun mennessä korjattu.

LÄHDE: Fortune

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

"be excellent to each other"